Start Innovatieprogramma's

Kick off Innovatieprogramma's

Afgelopen week organiseerde wij de kick off van de Hortivation Innovatieprogramma's. 17 deelnemende bedrijven werden doormiddel van korte pitches inhoudelijke bijgepraat over de  koers van komend jaar. 

Dankzij de innovatieprogramma’s en gemeenschappelijke data-infrastructuur ontstaan veelbelovende mogelijkheden. Zo werkt TNO aan het Kas Informatie Systeem (KIS): een ‘kasdossier’ voor informatie over een kas, zodat partijen kunnen samenwerken op basis van dezelfde brondata. Ook kan de GeoKas-database worden aangesloten. Dit is een database met bewerkte en verrijkte publieke data over klimaat, energie, en bodemgesteldheid: die informatie is met één druk op de knop op te vragen. TNO ontwikkelt tools voor het analyseren en combineren van deze data. Zo kan een kassenbouwer eenvoudig bepalen in hoeverre een gebied, waar ook ter wereld, geschikt is voor de bouw van een kas.

Interesse om deel te nemen?

Meer informatie over de programma's of direct aansluiten? Neem dan contact op met Harmen van Dam - Innovatiemanager harmen.van.dam@hortivation.nl

De mogelijkheden

Deelnemende bedrijven