Nieuws

Hortivation_Casta_2.jpg

25 april 2022
Training CASTA

Op woensdag 8 en 15 juni 2022 organiseert Greenhouse Design in samenwerking met Hortivation voor derde keer de tweedaagse basiscursus CASTA. Het doel van deze cursus is om beginnende gebruikers van CASTA vertrouwd te maken met het programma, zodat zij zelfstandig met het programma kunnen werken.

Lees meer
hortivation Staalconstructie.jpg

25 april 2022
bouwen aan de toekomst

De toekomst was zichtbaar tijdens Future Trends and Innovations in het World Horti Center in Naaldwijk. Data is daarin de sleutel. Datagedreven telen wordt met de dag belangrijker. Rick Gitzels van TNO presenteerde de eerste bevindingen van het project, waarin TNO samenwerkt met kassenbouwer Dalsem en 30MHz.

Lees meer
Hortivation Point.jpg

12 april 2022
Hortivation Point Challenge

Vind het Hortivation Point in jouw kas en win een overheerlijke taart!

Lees meer
Hortivationhub.jpg

3 april 2022
Hortivation Hub

Hortivation ontwikkelde samen met TNO een datarotonde: de Hortivation Hub. Deze hub faciliteert dataverkeer tussen aangesloten partijen en systemen. Zo kan een partijen eenvoudig bepalen in hoeverre een gebied, waar ook ter wereld, geschikt is voor de bouw van een kas.

Lees meer
Hortivation Innovatieprogramma 2022.jpg

28 maart 2022
In gesprek met

Hortivation wil strategische innovaties snel beschikbaar krijgen voor de sector. Zo blijft Nederland de nummer één op het gebied van ‘integrated growing systems’. Innovatiemanager Harmen van Dam gaat met enthousiasme de uitdaging aan om samenwerking en innovatie in de sector te versterken en versnellen.

Lees meer
Hortivation Innovatieprogramma 2022_2.jpg

9 maart 2022
Innovatieprogramma's

Afgelopen week organiseerde wij de kick off van de Hortivation Innovatieprogramma's. 17 deelnemende bedrijven werden doormiddel van korte pitches inhoudelijke bijgepraat over de koers van komend jaar.

Lees meer
DDINGS Hortivation bijeenkomst 2@rolfvankoppenfotografie.jpg

9 februari 2022
eindbijeenkomst DDINGS

Data gedreven productontwikkeling heeft ongekende mogelijkheden Deze week kwamen ruim 40 toeleveranciers en ICT bedrijven bijeen in het World Horti Center om kennis te nemen van de eindresultaten van het Data Driven Integrated Growing Systems project. 4 jaar lang is er door TNO, Hortivation en het bedrijfsleven onderzoek gedaan naar geïntegreerde, data gedreven teeltsystemen, waarin de prestaties van kassen en systeemcomponenten voortdurend zichtbaar en stuurbaar zijn.

Lees meer
Richard Vialle website.jpg

1 januari 2022
Richard Vialle volgt Theo Sanders op in bestuur Hortivation

Theo Sanders neemt afscheid als bestuurslid van Stichting Hortivation. Hij wordt opgevolgd door Richard Vialle, oprichter en CCO van Kind Technologies. Sanders is een van de initiatiefnemers van Hortivation. Daarnaast was hij sinds 2015 bestuurslid én tussen 2015 en 2019 voorzitter van de stichting. Op 1 januari nam hij na 18 jaar afscheid als managing director van Alcomij.

Lees meer
Hortivation blok 3.jpg

26 juli 2021
Kassenbouwsoftware

Van kleine tropische eilanden tot aan hoog in de bergen: overal kun je tegenwoordig kassen tegenkomen. Voordat de bouwploegen in het vliegtuig stappen of de auto pakken om naar locatie te gaan, is er echter al veel werk verricht. Veelal computerwerk, rekenwerk. Daarvoor gebruiken kassenbouwers CASTA/Kassenbouw, een softwareprogramma ontwikkeld door TNO. Het programma wordt in licentie uitgegeven door de stichting Hortivation. Deze stichting is in het verleden opgericht door de AVAG en richt zich op technische innovaties en kennismanagement.

Lees meer

21 april 2020
Hortivation Point

Stichting Hortivation introduceert het Hortivation Point als mondiale standaard voor plaatsbepaling in kassen. Hiermee wordt antwoord gegeven op de vraag van kassenbouwers, installateurs en andere toeleveranciers naar een gestandaardiseerde methodiek om voor ieder object in een kas de exacte positie te bepalen. De methodiek is opgenomen in ISSO-publicatie 88, waarin de kwaliteitseisen voor tuinbouwkassen worden beschreven.

Lees meer