Lancering Hortivation Design Software

Hortivation en TNO hebben op 9 januari de Hortivation Design Software (HDS) gelanceerd.

Hortivation en TNO hebben op 9 januari de Hortivation Design Software (HDS) gelanceerd. Deze software is een combinatie van bestaande en nieuwe applicaties die kassenbouwers en toeleveranciers in de tuinbouw ondersteunen bij het ontwerpen van een kas. Zo’n 50 gebruikers van deze ontwerpsoftware waren in het inspirerende Next Delft, de thuisbasis van het cluster High Tech Greenhouses binnen TNO, getuige van de lancering.

Martin Steentjes, voorzitter van Hortivation, licht toe “De Hortivation Design Software is als het ware de appstore op gebied van kasontwerp. Hier zijn tools beschikbaar waarmee bijvoorbeeld de kasconstructie berekend en ontworpen wordt en dankzij geavanceerde simulatiesoftware een indicatie van de kasprestatie wordt weergegeven.

Verschillende leveranciers, TNO, Sobolt en VAA Data Works, hebben bijgedragen aan de ontwikkeling van de Hortivation Design Software. Dankzij de integratie van alle tools in één platform vindt de data-uitwisseling volledig digitaal plaats vanuit één centraal kasdossier. Dit vergroot de efficiëntie en verkleint de faalkosten.”

In zijn welkom stelt Peter Rasker, marktdirecteur Mobility & Built Environment, blij te zijn met dit nieuwe resultaat van de strategische samenwerking tussen TNO en Hortivation: “Het jaar 2024 luidt een nieuw tijdperk in voor de software die door TNO is ontwikkeld en exclusief door Hortivation wordt uitgegeven!”

Na de lancering wordt aan de aanwezigen door TNO een aantal innovatieve projecten uit aanpalende sectoren gepresenteerd. Met lancering van de Hortivation Design Software zal de innovatie in de glastuinbouwsector verder versneld worden!