Richard Vialle volgt Theo Sanders op in bestuur Hortivation

Theo Sanders neemt afscheid als bestuurslid van Stichting Hortivation. Hij wordt opgevolgd door Richard Vialle, oprichter en CCO van Kind Technologies. Sanders is een van de initiatiefnemers van Hortivation. Daarnaast was hij sinds 2015 bestuurslid én tussen 2015 en 2019 voorzitter van de stichting. Op 1 januari nam hij na 18 jaar afscheid als managing director van Alcomij.

Sanders heeft veel betekend voor Hortivation, vertelt voorzitter Martin Steentjes (CTO Van der Hoeven): “Theo heeft zich vanaf het eerste uur vol passie ingezet voor de noodzaak van onze stichting: het intellectual property van onze sector borgen én nieuwe innovatie aanjagen. Hij heeft er mede voor gezorgd dat er voor de individuele deelnemende bedrijven én voor de gehele sector een professionele organisatie staat waarbij het aanjagen van innovatie nog steeds zeer hoog in het vaandel staat.”

Richard Vialle van Kind Technologies is de opvolger van Theo Sanders in het bestuur van Hortivation. “Vanuit Kind Technologies willen we ons steentje bijdragen aan de ontwikkeling van de tuinbouwsector, en specifiek aan de innovatie in de sector”, vertelt Vialle, die ook al bestuurslid is bij branchevereniging AVAG. “In AVAG en Hortivation vertegenwoordig ik specifiek de bedrijven die actief zijn op het vlak van datagedreven telen, robotica & AI, en met een focus op technologie voor de gehele waardeketen: van zaadje tot verpakt product bij de consument.”

Hortivation-voorzitter Steentjes: “Innovatie in de greenhouse technology-sector behelst tegenwoordig een heel breed speelvlak. Digitalisering en robotica zijn de thema’s van vandaag en morgen, onder meer doordat constructies en klimaat middels software worden onderhouden. Wij zijn daarom zeer verguld dat Richard Vialle toetreedt tot het bestuur van Hortivation. Zijn kennis en ervaring zijn een welkome aanvulling. Bovendien versterken we hiermee de band met AVAG.”

 

Hortivation bestuur